Welkom op de pagina van groep 1/2

Op maandag en dinsdag staat juf Rianne voor de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen we les van juf Chantal.

Op donderdag 24 mei was het dan eindelijk zover: Schoolreisje!!!

Dit keer naar speelboerderj de Flierefluiter in Raalte geweest! Het was super! Mooi weer, veel te spelen zowel binnen als buiten, gezellig samen in de bus en heel veel lol!

Tijdens ons laatste thema de Sloot kon een heuse slootexcursie natuurlijk niet ontbreken: dus laarzen aan, emmers en schepnetten mee en gaan!

We hebben een visje, watersalamander, kleine water torretjes, kikkerdril, kikkervisjes en 3 kikkers en een pad gevangen!

De kleine diertjes mochten mee naar de klas om in onze klassenvijver te wonen, de kikkers en de pad hebben we weer vrij gelaten.

Spelen en werken in de klas; maart- april

Paas pyjamaontbijt, Eitje Tik Kampieoenschap en Kinderboerderij

Tijdens dit paas pyjamaontbijt hebben we een s=nieuwe schooltraditie opgericht: het Eitje Tik kampioenschap. In iedere klas tikken steeds 2 kinderen een hardgekookt ei tegen elkaar. ! zal en stuk gaan, de ander niet. Uiteindelijk zal er 1 winnaar overblijven van iedeer kas. In onze klas is Fygo de Eitje Tik kampioen geworden! Zijn ei bleef het langst heel.

In de hal mocht hj het daarna opnemen tegen de andere winnars: Ninthe, Sienna en Anne. UIt eindelijk is Ninthe de winnar geworden en mag zij zich een jaar lang; Eitje Tik Kampioen noemen! Zij won een diploma en een chocolade paas ei!

Afscheid juf Nikki

Na een stage periode van ruim 6 maand hebben we helaas toch afscheid moeten nemen van juf Nikki. Natuurlijk horen daar cadeautjes bij en die hadden de kinderen goed verstopt. Gelukkig heeft juf Nikki ze allemaal gevonden!

Thema de Fiets

Tijdens het thema de fiets hebben we een bezoek gebracht aan de lokale Fietsen maker Vossebeld. In de showroom kregen we uitleg over de onderdelen van een fiets en buiten voelden we hoe een elektrische fiets kracht geeft.

Tijdens dit thema hebben we ook een parcours gefietst op het schoolplein.

Konijntjes in de klas

De grote zus van Melle, Isa, had een spreekbeurt over konijnen. Haar konijn had pas 3 jongen gekregen. Na de spreekbeurt kwam Melle's moeder gelukkig nog even met moeder konijn en de kleintejs bij ons in de klas zodat ook wij ze even mochten aaien en bewonderen.

Spelen werken in de klas - januari

Nationale Voorleesdagen

In januari hebben we meegedaan met de Nationale Voorleesdagen van 24-01 t/m 03-02. We hebben verschillende lees en voorleesactiviteiten gedaan.

Juf Chantal opende de Nationale Voorleesdagen met het boek: "Sssst de tijger slaapt".

We zijn voorgelezen door de zorgmoeder van Quinten, de oma van Bella, een heuse Engelsman die een engels boek voorlas en de kinderen van groep 8.

Werken over de herfst

Werken in de klas september '17

Gym september 2017

Bezoek Bakkerij Boenders