Welkom op de pagina van groep 5/6

10-04-2018 Buitenlesdag

06-04-2018 Derde Natuurles met meester Gerard Lubbers

Vandaag zijn we naar de kikkerpoel aan de Krakeelsweg geweest. Gewapend met schepnetten potjes en emmers hebben we allerlei dieren uit het water gevist. Van kikkerdril tot kikker, van pad tot watersalamanders. Visjes, kevers, grote kevers, torren, spinnetjes enz.

Wederom een erg geslaagde middag!

Natuurles Gerard Lubbers

Vorige week vrijdag hebben we de tweede natuurles gehad van Gerard Lubbers. Op de plaats van de nieuwe schaatsbaan hebben de kinderen heerlijk in de blubber en modder gewerkt.

Een grote kei vormde het begin van de les, want waar kwam die kei vandaan? En hoe is die hier in Rekken gekomen? Via de ijstijd, het smelten van het ijs in het hoge noorden, en het op die manier verplaatsen van grote keien bespraken we hoe de eerste bewoners zich hier gesetteld hebben langs de berkel. Wat is een handige plaats om te bouwen? Waar staan de huizen en de molen? En de windmolen? En hoe kom je van de ene naar de andere kant? Met slechts een paar houten huisjes en een kerkje mochten de kinderen het dorp Rekken bouwen. Alles wat ze konden vinden mochten ze gebruiken.

Aan het eind van de les hebben we een verhoogde waterstand nagebootst om te zien of de kinderen de huizen echt wel op een zo handige pek hadden neergezet. En wat bleek....? Geen enkel huis kwam onder water te staan. Goed gedaan!

Bruggen Bouwen

Tijdens de creatieve lessen werken we niet alleen op het patte vlak maar ook 3 dimensionaal! We praten over het hoge water in gelderland, en hoe wegen onder water lopen door het water uit de rivieren. Gelukkig zijn er bruggen, maar hoe worden die bruggen eigenlijk gebouwd? En hoe komt het dat ze zo sterk zijn?

Met lijmpistolen en ijslollystokjes bouwen we in tweetallen onze eigen brug.